torsdag den 22. april 2010

Pressemeddelelse fra 3F

3F har tilsendt os nedenstående pressemeddelelse:

Byggefagene har gjort det igen - overenskomst på plads

Den faglige aktion Hovedgaden 8 Ølsted er slut.

Onsdag den 21. april 2010 blev der indgået overenskomst mellem Træ-industri og Byg (TIB) og de to polske firmaer Mariusz Rogulski og Mac entreprise.
Overenskomsten indebærer en mindsteløn på 129,- pr. time, firmaet skal indbetale de overenskomstmæssige tillæg til TIBs feriekasse for de polske ansatte.
De ansatte skal følge den almindelige overenskomst på området, og forbundet har krav på dokumentation i form af lønsedler mv. der viser overenskomsten bliver overholdt.

Konflikten blev effektiv fordi stilladsfolk, elektrikere og andre nedlagde arbejdet ligesom tømmerhandleren og andre stoppede leverancer til byggeriet

Byggefagene i Nordsjælland har med løbende demonstrationer, fra mandag den 19.april 2010 kl. 6.30, med røde faner gjort konflikten synlig og effektiv.

Byggeriet er en ombygning af et enfamiliehus bygherren er Estate invest Frederiksværk, bygherren var medarrangør af mødet og deltog i forhandlingerne.

Byggefagene i Nordsjælland, som repræsenterer alle fag der arbejder i byggeriet, Kræver fair play det vil sige, udenlandske firmaer skal have overholde danske overenskomster, og betale moms og skat.

Stop social dumping – Samme løn for samme arbejde!

Presseansvarlig for Byggefagene i Nordsjælland.

Claus Mehlsen