fredag den 9. november 2007

"De Faldne Engle" på Ølsted Kro på torsdag

”De Faldne Engle”
torsdag den 15.november 2007
kl. 19.30 på Ølsted Kro

”De Faldne Engle” giver publikum en festlig aften med muntre og frivole viser fra de gode gamle dage inden verden gik af lave og børnene ikke lærte om livets mysterier i skolen. Som sædvanlig er fællessang en vigtig del af viseaftenerne på Ølsted Kro

Novemberarrangementet i Ølsted Vise og Musikklub byder på ægte nostalgi tilsat en god portion humor, og så er der også lidt til husarerne. Kort sagt en aften med ægte livsglæde.

I sidste halvdel af 1800-tallet havde syngepigerne – eller sangerindeuvæsenet, som de pæne borger-fruer yndede at kalde det - deres storhedstid. Der var på et tidspunkt hele 40 af disse populære etab-lissementer med tribunesang. Nu er der kun er der kun én sangerindepavillon tilbage, nemlig Bak-kens Hvile. Men så er det heldigt, at de gamle og lystige viser kan leve videre i andre sammen-hænge. Det sker bl.a., når De ”Faldne Engle” optræder og dermed yder deres bidrag til at bevare og videreføre den folkekære tradition.

”Vi synger folkelige, frejdige og frivole viser fra før seksualoplysningens tid. Vores repertoire består først og fremmest af de traditionelle syngepigeviser, men ud over det, har vi også ret ukendte viser fra vores bedsteforældres tid. Desuden har vi absolut lødige viser på programmet, hvis der skulle være sarte ører blandt publikum.” Udtaler De Faldne Engle

Det er naturligvis også De Faldne Engle, der har valgt aftenens fællessange, som de synger for og akkompagnerer til.



De Faldne Engle er…
Jette, Yvonne, Wiri , Else-Marie, Niels Flemming og Lasse. Pigerne er i den modne alder, og mændene har hår på brystet.

Den musikalske ledsagelse består af klaver/keyboard, harmonika, guitar og rumsterstang samt sav og skeer – et levn fra den gamle gårdsangertradition.

Gratis entre for medlemmer
Der er gratis adgang for medlemmer, mens entreen er 50 kr. for ikke medlemmer

Som sædvanlig kan øl, vand og kage kan købes til yderst rimelige priser, mens foreningen giver kaffe og te.

Ølsted Vise og Musikklub