torsdag den 9. oktober 2008

Referat fra mødet i trafikgruppen i dag

Trafikgruppen er en samarbejdsgruppe mellem borgere i Ølsted og Halsnæs kommune, som har til formål at identificere og prioritere trafikproblemer i Ølsted by, samt at give sparring til kommunen mht. måder af afhjælpe problemerne.



Trafikgruppens møde i dag fik kigget på listen over punkter der skal forbedres i Ølsted, fik grovinddelt dem i driftsopgaver og nyanlæg, samt grupperet punkterne i følgende grupper:

* Området mellem T-krydset og Netto
* Ølstedvej mellem Gydebakken og jernbanen (Daginstitutionen Gydebakken)
* Området nord for Netto
* Området vest for krydset Ølstedvej/Gydebakken
* Området mellem krydset Ølstedvej/Gydebakken og T-krydset
* Oversigtsforholdene ved krydset Perikumvej/Hovedgaden/Ølstedvej/Gydebakken

Se dokumentet, der blev uddelt inden mødet, her. Der blev tilføjet enkelte punkter under mødet, bl.a. det smalle fortov ved Byvej 2, lukning af Præstebrovejs nordlige ende, bekæmpelse af lastbilnavigatorernes rutevisning gennem Ølsted, samt stien mellem Netto og SuperBrugsen.

Spørgsmålet om at skaffe 30km/t begrænsning til Bavnager samt enkelte andre mindre sager blev taget ud af diskussionsgruppen, fordi de bedre håndteres af grundejerforeningerne selv.

Der var rimelig enighed om, at de første to grupper havde højest prioritet. Bycentrum bliver brugt af rigtig mange mennesker, og Daginstitutionen Gydebakken har ikke akceptable trafikforhold. Den præcise udformning af grupperne samt den endelige prioriteringsanbefaling bliver først udført senere, og hvis man har holdninger til dette, så bør man endelig melde sig til vores mailingliste her, sådan at holdninger kan indgå i de kommende trafikgruppe møder.

Kommunen har generelt problemer med at skaffe midler, og udsigterne for de næste par år er heller ikke gode - så der arbejdes på at finde løsninger der kan skabe flest mulige resultater for færrest mulige penge.

De problemer, der hører under driften, vil blive løst hen ad vejen over kommunens eksisterende driftskonto. Nyanlæg vil derimod blive præsenteret som pakker i en helhedsplan, sådan at der sikres mest mulig sammenhæng i de tiltag, der kommer. Udover denne helhedsplan arbejder kommunen også med en overordnet plan for trafik i kommunen, og på længere sigt indgår Ølstedvej her som en mulig forbindelse for cyklister mellem Kregme Syd og Ølsted Skole.