fredag den 31. oktober 2008

onsdag den 29. oktober 2008

tirsdag den 28. oktober 2008

Voldsmanden i bussen fanget og dømt

Den 21-årige voldsmand, som blev efterlyst efter at stå af bussen i Ølsted, er fra Birkerød, og har fået 40 dages fængsel. Læs mere i Frederiksværk Ugeblad.

X-Factor Mike på julemærkehjemmet

Frederiksborg Amts Avis har en artikel om julemærkehjemmet i anledning af 60 års jubilæum, hvor de blandt andet skriver om X-Factor stjernen Mike Ljungstrøm, som også har været på julemærkehjemmet i Ølsted.

De har også lavet en anden artikel.

Julemærkehjemmet fylder 60 år

Julemærkehjemmet Kildemose fylder 60 år og inviterer til åbent hus fredag 7/11 kl. 16. Læs artiklen i Frederiksværk Ugeblad.

lørdag den 25. oktober 2008

Slagsmål i fælleshuset, Solsikkeparken

Politiets døgnrapport oplyser, at der natten til lørdag den 18/10 var et familieslagsmål i fælleshuset i Solsikkeparken ved en 60-års fødselsdag.

torsdag den 23. oktober 2008

Ungt par med tilknytning til Ølsted efterlyses af politiet

Frederiksværk Ugeblad har en artikel om, at politiet efterlyser parret efter en voldsepisode. De stod af bus 319 ved busstoppestedet på Hovedgaden i Ølsted ca. kl. 21.55 torsdag aften den 16. oktober.

Parret beskrives som danskere på 20-25 år. Manden er ca. 180-190 cm høj, normal bygget med kort kommunefarvet hår og mørkt tøj. Kvinden er ca. 170-180 cm, 'rund' af bygning, med langt mørkt hår og mørkt tøj.

Nordsjællands Politi vil gerne tale med de andre passagerer i bussen, og andre der måske kender parret, som formentlig bor i Ølsted. Politiet kan kontaktes på tlf.: 4731 1448.

Læs hele historien i Frederiksværk Ugeblad.

tirsdag den 21. oktober 2008

Derfor var DONG siden ikke opdateret

DONG oplyser, at kun større fejl på strømforsyningen, dvs. 10kV og derover, bliver noteret på deres driftsstatus side.

mandag den 20. oktober 2008

Strømmen tilbage 15:33

Strømmen blev genskabt ca. 15:33, og kort tid derefter blev spærringen af Byvej ophævet. Ikke alle husstande i byen blev ramt af strømafbrydelsen.

Estimat for strømafbrydelse

Sidste melding fra DONG: Det varer mindst et par timer endnu før strømmen er genskabt i Ølsted. Der er flere problemer end ventet. Af en eller anden grund oplyser DONGs hjemmeside ikke om afbrydelsen.

Billede af skraldebilen + strømmast

Så er der billede af skraldebilen. Tak til Svend for billedet.

Bycentrum spærret pga. strømafbrydelse

Det siges, at strømafbrydelsen skyldes en skraldebil, der prøvede at komme ind på Kildemoseparken's sti langs jernbanen, og prøvede at tage en mast med sig. Eftersom at ledningerne faldt ned langs byvej, valgte politiet at afspærre en del af byvej indtil det blev repareret.



Strømafbrydelse

Strømafbrydelsen skete i Ølsted kl. 07:24 i dag. Årsagen er, at der er knækket en mast, ledningerne er faldet ned, og DONG er på vej for at løse problemet. Det vil tage noget tid at løse problemet - så regn ikke med en afhjælpning før hen mod middagstid i dag. Læs mere om status på DONGs hjemmeside her.

tirsdag den 14. oktober 2008

Ølstedere åbner rejsebureau på Amager

Vi har modtaget denne pressemeddelelse:

MyCruise.dk er et nystartet rejsebureau, som har specialiseret sig i krydstogter til hele verden. Bag firmaet står 3 unge mennesker, hvoraf to har rødder i det Nordsjællandske. Både marketingchef Claus Jesper Jensen og salgschef Nicki Bergstrøm Olsen er født og opvokset i Ølsted og begge kommer stadig ofte til området, som de betragter som deres helle.
MyCruise.dk sælger cruises til hele verden og til hele Danmark og dermed oplevelser for alle. Vi sørger også for fly, hotel, billeje og rejseforsikring fortæller salgschef Nicki Bergstrøm Olsen, altså hele pakken.
Firmaet har til huse på Amager, da to af medstifterne bor her – fra kontorets tagterrasse er der udsigt over sundet, hvor man kan se de imponerende krydstogtskibe ligge til kaj i Københavns Havn.
Et cruise giver et hav af oplevelser for alle og skal prøves siger marketingchef Claus Jesper Jensen, som dog godt vil advare om, at det kan være stærkt vanedannende.

For yderligere information:
Salgschef Nicki Bergstrøm Olsen
Tlf.: 70 22 59 59
E-mail: no@mycruise.dk

fredag den 10. oktober 2008

torsdag den 9. oktober 2008

Referat fra mødet i trafikgruppen i dag

Trafikgruppen er en samarbejdsgruppe mellem borgere i Ølsted og Halsnæs kommune, som har til formål at identificere og prioritere trafikproblemer i Ølsted by, samt at give sparring til kommunen mht. måder af afhjælpe problemerne.



Trafikgruppens møde i dag fik kigget på listen over punkter der skal forbedres i Ølsted, fik grovinddelt dem i driftsopgaver og nyanlæg, samt grupperet punkterne i følgende grupper:

* Området mellem T-krydset og Netto
* Ølstedvej mellem Gydebakken og jernbanen (Daginstitutionen Gydebakken)
* Området nord for Netto
* Området vest for krydset Ølstedvej/Gydebakken
* Området mellem krydset Ølstedvej/Gydebakken og T-krydset
* Oversigtsforholdene ved krydset Perikumvej/Hovedgaden/Ølstedvej/Gydebakken

Se dokumentet, der blev uddelt inden mødet, her. Der blev tilføjet enkelte punkter under mødet, bl.a. det smalle fortov ved Byvej 2, lukning af Præstebrovejs nordlige ende, bekæmpelse af lastbilnavigatorernes rutevisning gennem Ølsted, samt stien mellem Netto og SuperBrugsen.

Spørgsmålet om at skaffe 30km/t begrænsning til Bavnager samt enkelte andre mindre sager blev taget ud af diskussionsgruppen, fordi de bedre håndteres af grundejerforeningerne selv.

Der var rimelig enighed om, at de første to grupper havde højest prioritet. Bycentrum bliver brugt af rigtig mange mennesker, og Daginstitutionen Gydebakken har ikke akceptable trafikforhold. Den præcise udformning af grupperne samt den endelige prioriteringsanbefaling bliver først udført senere, og hvis man har holdninger til dette, så bør man endelig melde sig til vores mailingliste her, sådan at holdninger kan indgå i de kommende trafikgruppe møder.

Kommunen har generelt problemer med at skaffe midler, og udsigterne for de næste par år er heller ikke gode - så der arbejdes på at finde løsninger der kan skabe flest mulige resultater for færrest mulige penge.

De problemer, der hører under driften, vil blive løst hen ad vejen over kommunens eksisterende driftskonto. Nyanlæg vil derimod blive præsenteret som pakker i en helhedsplan, sådan at der sikres mest mulig sammenhæng i de tiltag, der kommer. Udover denne helhedsplan arbejder kommunen også med en overordnet plan for trafik i kommunen, og på længere sigt indgår Ølstedvej her som en mulig forbindelse for cyklister mellem Kregme Syd og Ølsted Skole.

Motionsinitiativ på Ølsted Skole

Frederiksborg Amts Avis har skrevet en artikel om kommunens motionsinitiativ, som lige nu er i gang på Ølsted Skole.

22-årig fra Ølsted påkører cyklist i Lynge

Læs mere i politiets døgnrapport.

fredag den 3. oktober 2008